top of page

Bageri på Västgötavägen 45 i Uddevalla

Helt nyligen fick föreningen en bok av Bo Stalefors. Titeln är: SVERIGES PRIVATA FÖRETAGARE Göteborg & Bohus län samt Hallands län.

Utgivningsåret var 1942 och den innehåller 318 sidor. Boken är utgivet på FÖRLAGET SVENSK HEMBYGD, UPSALA och redaktören var Gösta Nyblom.

I boken beskrivs ett antal företag på olika orter i dessa tre länen. Om Uddevalla finns 14 sidor där beskrivs om 18 företag.

I Uddevalla Varvs och Industrihistoriska förening finns några olika arbetsgrupper, bl.a. en med namnet Uddevalla förr. Denna grupp har hållit på sedan år 2001 och startades av ett antal medlemmar i USK. Vi försöker reda ut var olika affärer och företag har legat i staden, vilka startade företaget/affären, hur länge fanns den, flyttade företaget under sin verksamhetstid etc.

I boken fann jag flera företag som vi inte har resonerat om bl.a. ett litet bageri som låg på Västgötavägen 45. Kommer ni ihåg detta? alltså ni som fanns med på den tiden 1930-40 talet.

Bifogar också en nytagen bild som är exponerad 16 augusti år 2018 på huset som finns idag med adress Västgötavägen 45.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page