top of page

Besök på Wessmanska husetOnsdag fm. 27 april besökte Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens “Uddevalla Förr” grupp Wessmanska huset där ”hustomten” Janne Dahl visade oss vilka skatter som finns i U-a Hembygdsföreningens hyllor när det gäller affärsverksamhet i staden. Janne Dahl är förresten nyvald ordförande i U-a Varvs och Industrihistoriska förening. Man kan säga att han satt på två stolar under träffen.

Janne Dahl, en otrolig god berättare och då främst när han berättar med matchande bilder bl.a. om gamla U-a samt om ångbåttrafiken på Bohuskusten.

Vi fick bläddra i ett antal pärmar med tidningsklipp (annonser) där man kan se var affären och småföretag var etablerade. U-a Förr gruppen fick sig mycket till livs.

Bertil Svanberg samt Ingvar Jumark funderar över fynden.

Åke Hansson har hållit i gruppen sedan starten år 2001, alltså för 15 år sedan. Gruppen startades av ett antal entusiaster i Uddevalla SK.

Lennart Roos har varit med från starten av gruppen år 2001.

Lars-Göran Larsson har många goda ideer och en av föreningens yngsta medlemmar. Här jublar han över fyndet från hyllan.

U-a Varvs och Industrihistoriska har för närvarande ca 6000 adresser i sin adressregister för affärer och småföretag som har funnits i staden genom åren. Vi tror (nästan säkra) på att om ett par år har vi ytterligare ett tusental adresser till på hemsidan.

Tanken är att till varje adress som man klickar på skall det finna bilder och text med kort historik som beskriver adressen.

Samtliga bilder är tagna av Vambola Kallaste.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page