top of page

För 41 år sedan…

26 april 1979 gjorde en grupp i ABF Fotoklubb en stor foto dokumentation av livet i Uddevalla under ett dygn. Av detta blev det en stor fotoutställning. Man var runt på många ställen i U-a centrum både inomhus och ute i det fria. Jag mins från varvet när man såg ett flertal killar med kamerors hängande runt halsen gå runt och tog bilder. Har för mig att det togs lite mer än 2000 svartvita bilder. Förra året samma datum 26 april, alltså 40 år senare var ett antal medlemmar ute och tog bilder på samma ställen. Av bilderna skall det bli bildspel och kanske också en fotobok. Just nu tror jag att arbetet ligger nere på grund av coronaviruset.

På Västerlånggatan kan man se skylten till Hälls Fiskaffär.

De fikande personerna på bilden är 41 år äldre. Hur ser ni ut i dag och finns fiket kvar ännu?

Följande tre bilderna är tagna på MAGNA KONFEKTION som låg på Junogatan 7.

Och så avsluta bildvisningen med tre bilder från Uddevallavarvet. Varvet lades ner år 1986 efter att under 40 år ha levererar 221 fartyg. Nu väntar vi med spänning på var medlem- marna i ABF Fotoklubb har åstadkommit i det nya projektet “40 år mellan bilderna”.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Kommentare


bottom of page