top of page

Gamla Uddevallaföretag 1725-1950

Första provexemplaret av Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förenings splitter nya bok om över etthundra äldre företag som grundats staden fram till år 1950 visas här upp på Tregraf AB, det företag som skall trycka den.

Boken, som föreningen jobbat med under de senaste åren, blir på 275 sidor och kommer att innehålla 350 fotografier. Vi är övertygade om att boken bör vara intressant för varje Uddevallabo med lite industrihistoriskt intresse. Den absoluta majoriteten av företagen har numera lagts ner, men något enstaka är fortfarande i drift, tex Elis Johanssons Smidesverkstad och tidningen Bohusläningen.

På bilden syns Anders Rudqvist på Tregraf AB, samt Janne Dahl och Vambola Kallaste från UVIhf. Stefan Brännwik tog bilden. Tisdagen den 5 december kl. 18.00 på Bohusläns Museum presenteras boken.


20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page