top of page

Herrestadsfjällsloppet 1970


Årets största skidevenemang var förstås Herrestadsfjällsloppet söndagen 1 februari. 746 anmälda, 660 till start och 631 som kom i mål. Så många har aldrig tidigare fullföljt loppet. Det var fina tävlingar i ett spår och på en delvis omlagd bana som fick gott betyg trots att den var något längre än förra året, närmare bestämt 32 kilometer. Arrangemanget klaffade perfekt, och det enda som saknades denna skidsöndag var egentligen solen, som mest lyste med sin frånvaro.

I elitklassen återfanns bara en representant för varvet, nämligen Sven Sörqvist, som tog en förnämlig andraplacering med tiden 1,50,08. bara 32 sekunder efter segraren Rune Sandberg.

Resten kan man läsa i Uddevallavarvets personaltidning Varvet och Vi nummer 1 / 1970 som finns på föreningens hemsida. under rubriken Tidningsarkiv.

UVIK hade lånat personaltransportvagnar från varvet som användes av tidtagarna.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Yorumlar


bottom of page