top of page

Kungsgatan i Uddevalla hösten år1977

En av Bo Ljungkvist bilder som vi har fått låna. Han stod i gatukorsningen Kungsgatan – Kålgårdsbergsgatan och tog bilden västerut. Längst bort syns Kampenhofs byggnaden. Många affärer fanns utefter gatan. Till vänster syns Stekhuset Baggen och Bergs Tobak syns på samma sida av gatan. Många storvinster såldes på tips samt penninglotter i Bergs lokale. Skoaffären Oscaria hade stora lokaler på högra sidan.

Jag vet inte om alla städer i landet har drabbats så hårt av affärsnedläggning som Uddevalla centrum har gjort. Alltså, detta på grund av köpcentras utveckling utanför städer.

Vi i Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen (Uddevalla förr gruppen) håller på att forska fram vilka affärer som har funnits i Uddevalla och har kommit ganska långt. Nu närmast skall vi försöka få fram alla mjölkaffärer som har existerat i de olika kvarteren i staden. Många kommer säkert ihåg mjölkkannan samt ett litet mått till grädden som barnen fick gå iväg och köpte åt familjen.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page