top of page

Människor och miljöer i Uddevalla 4


Fortsättning följer om livet i Uddevalla 26 april 1979, alltså för 39 år sedan. Negativen till bilderna är lånade från utställningen Människor och miljöer i Uddevalla 26 april 1979. (© ABF Fotoklubb). Kooperativa hade fortfarande ett varuhus i centrum, visserligen i ett hus vars arkitektur många inte tyckte passade in i Uddevalla, men kunderna var nöjda med affären som nästan hade allt som de flesta behövde. Alltså ett varuhus i ”fickformat”. Var du bilburen kunde du köra upp till parkeringen från hörnet Västerlånggatan – Kilbäcksgatan.

Väl uppe lämnade du parkeringsavgiften till en farbror som satt i kiosken och efter betalningen fick du parkeringsbiljetten och bommen öppnades.


Handlade du på Domus kunde man lämna biljetten i kassan och du fick tillbaka pengarna genom avdrag på slutsumman. Jag tror det var en krona som parkeringen kostade.

När inköpen var klara var det bara att köra ifrån parkeringen och ut på Kilbäcksgatan. Vissa hade svårt att klara av svängen till höger.


När Tempos varuhus var klar år 1984 fick Domus och Tempo en ny gemensam uppfart från Kampenhof, samt en förbindelse för bilar mellan de båda varuhusens parkeringar.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comentarios


bottom of page