top of page

MER OM FÖRENINGENS NYA BOK


I dag var vi ute på Kasen där Uddevallavarvet startade en gång i tiden. Mycket har förändrats sedan varvet lades ner men vissa byggnader står ännu kvar och utnyttjas till fullo. Plåt och svetshallen samt maskinverkstan och utrustnings & rör verkstan finns kvar. Vissa byggnader har fått utsidorna isolerade samt beklädda med plåtar. Verksamheten sjuder för fullt på gamla varvsområdet.

Det är Stefan Brännwik, Janne Dahl samt Arne Larsson som har gjort grovjobbet med en massa forskning i olika arkiv och många intervjuer med gamla varvsarbetare. I de nya böckerna kan man läsa nästan hela Uddevallavarvets historik hur den byggdes upp och producerade fartyg under 40 års freamot.

Med facit i hand har de tre medlemmarna lyckats väldigt bra med uppgiften att med ord och bild beskriva hur Uddevallavarvet byggdes upp och hur man fick ”myrstacken” med gubbar att fungera under alla år.

Jag vill påstå att Uddevallavarvets historik är mycket väl beskrivet i dessa två nya böcker.

Föreningens ordförande Janne Dahl samt ledamoten Vambola Kallaste med del 1 och 2 av den nya boken framför östra gaveln av forna svetshallen bakom sig.

Här finns samma gubbar men nu på västra sidan av forna svetshallen samt sidobygg- naden där ritkontoren samt matsalar fanns en gång i tiden. Foto Stefan Brännwik.

Inlägger skrivet av Vambola Kallaste.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page