top of page

STREJKER PÅ UDDEVALLAVARVET

En grupp från Varvs och Industrihistoriska föreningen forskar om hela sanningen om strejkerna på Uddevallavarvet verkligen har redovisats, vad som var orsaken, varför tre anställda avskedades, men efter ett tag återfick sina jobb. Varifrån kom besluten om avsked och återanställning.

Det är ett tiotal intresserade som ingår i gruppen. Man har lusläst yrkes-grupperna protokoll (Metall) samt andra protokoll så långt det har varit möjligt. Man beräknar att vara klara efter årsskiftet.

Vid träffen på Lotcen 14 september fanns Jan-Erik Hansson, Tony Hansson, Tommy Andrén. Örjan Linden och Ulf G Eriksson (som har ”höga kulturella tankar” om att arbetarna och jobben på varvet skulle presenteras på något teatermässigt inom några år. Utöver de närvarande ingår också Lars Forsberg, Thomas Magnusson, Karl-Göran Hogmalm, Tommy Hansson samt Vambola Kallaste i gruppen. Vambola var fotograf vid träffen 14 sept.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Kommentare


bottom of page