top of page

Vår andra Karlskronaresa

Som framgått från ett tidigare blogginlägg gjorde för drygt ett år sedan 4 st medlemmar ur Industrigruppen en resa till Karlskrona i Blekinge där en av de totalt nio verkställande direktörerna för Uddevallavarvet – f.ö. den ende som fortfarande är i livet – Johan Schreil bor. Avsikten med resan var förstås då att intervjua Schreil beträffande hans 11-åriga period som varvschef, en intervju som kom att utgöra ett viktigt bidrag till den mycket omfattande dokumentation om Uddevallavarvet som nu – efter ett drygt års arbete – är klar, och omfattar 480 sidor i 75 avsnitt. Allt håller f.ö. nu på att publiceras portionsvis på vår website (med ett tiotal avsnitt i veckan, senast idag).

Nu är det dags för en andra Karlskrona-resa som kommer att genomföras fredag/lördag den 8-9 april där vi skall presentera slutresultatet för Schreil som f.ö. fyller hela 100 år i oktober. Han är mycket vital mentalt sett, och intresserad av vad vi åstadkommit.

Det kan nämnas att alla kostnader i samband med resan inkl. hotell betalas av den enskilde resenären och belastar inte i något avseende föreningens kassa.

Förre varvsdirektören Johan Schreil i sitt hem i Karlskrona den 31 januari 2015.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page