top of page

Vår första varvsbok

Rubriken, Vår första varvsbok hänsyftar på ABF Fotoklubb som gav ut boken Varvsbilder tre veckor före Julafton 1985. Jag skall inte sticka under stol med att det var jag som kom med iden och styrelsen “köpte” förslaget. Ett hårt arbete startade upp i början på september månad utav 11-12 gamla varvsgubbar. Omedelbart vid starten sökte föreningen bidrag från olika håll och de tillfrågade om bidrag var välvilligt inställda till bokprojektet. Vi satte också upp bokbeställnings listor på några ställen på varvet där intresserade kunde teckna sig för några ex. Vid leverans av boken från FOTAB visade det sig att nästen 950 hade tecknat sig för köp. Ett fantastisk projekt för ABF Fotoklubb. Därefter hr ag varit med i nästan samtliga bokprojekt i fotoklubben.

På nedre bilden säljer Bosse Ljungkvist en bok till Bror Jakobsson, även han en gammal varvsarbetare som också tog många bilder som fotoklubben genom åren har utnyttjat i sin almanacka. Bosse Ljungkvist var den som påverkade att ABF Fotoklubb bildades och var dess ordförande 1977-1989 och 2002-2005. Både Bosse och jag är med i Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förening. Och UVIhf är jag mer eller mindre “pappa” till. Det var jag som tjatade på gubbarna i varvsbokgruppen när varvsboken som kom ut år 2008 gjordes.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page