top of page

Varvsforum 2018 söndag


Söndagsmorgonen började med tjock dimma i Uddevalla. Varvsforum deltagare skulle ta en tur med Byfjorden med embarkering klockan 10.00 utanför Gamla Badhuset. Vid 9 tiden började dimman lättna och det blev toppenväder kl. 10.

Under 1,5 timmar kryssade båten förbi gamla varvsområdet, Kasen, Sörvik och Kärra. Vambola försökte förklara via micken var de olika verkstäderna (nu rivna) hade funnits och vilka som äger marken och verkstäderna numera. Stora förändringar har förekommit på det forna varvsområdet.

Under rundturen hann vi även med att äta en fralla samt skölja ner med kaffe eller te.

Klockan 11.30 lade Byfjorden till vid Gustafsbergs brygga där vi fick en guidning av Gunnar Klasson som berättade lite om Gustafsbergs historia.


12.35 avgick båten tillbaka mot sin kajplats vid Gamla Badhuset för att prick kl. 13.00 börja lämna av Varvsforum deltagarna. Vi i Uddevalla Varvs och Industrihistoriska förening fick många lovord för väl genomförd arrangemang under två dagar.

På nedre bilden tackar Claes Wollentz arrangörerna samt nämner att han vill ha in synpunkter för de två dagar i Uddevalla och gärna en förening som vill arrangera Varvsforum 2019.

Frågorna som vi bör svara på är:

1 Vad har varit bra och värt att utveckla vidare kommande år?

2 Vad kunde ha gjorts bättre?

3 Vad har du (ni) saknat?

4 Förslag på punkter, program och plats för kommande Varvsforum?

Skicka svaren och skicka till claes.wollentz@maritima.se

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page