top of page

Varvsutställningar under sommaren 2017

Måndagen 3 april träffades fyra (av fem) representanter på Bohusläns museum för att stämma av sommarens tre utställningar som skall illustrera Uddevallavarvet och livet på en jättestor arbetsplats. Dessa utställningar visas i samband med Varvsspelen som skall spelas i varvets maskinverkstad som Kynningsrud numera äger.

Det är Bohusläns museum, Folkets Hus samt Stadsbiblioteket som skall vara värdar för utställningarna.

Bohusläns museum skall visa verktyg samt några matchande bilder till dessa. I Folkets Hus skall ABF Fotoklubb och Varvs och Industrihistoriska föreningen visa utställningen ”Varvet i svart o vitt”. Man kommer även att ha premiär på ett nytt bildspel om varvet samt visa filmen som Bohusläns museum gjorde för ett anta år sedan. Filmens titel är Uddevallavarvet 1946-1986.

På Stadsbibliotekets utställningslokal Vitt Brus skall Uddevalla kommuns Kultur och Fritid visa ett tretiotal verk om varvet (målningar) under ett par sommar månader. Vernissage på samtliga utställningar sker fredagen 30 junimed med två timmars mellanrum.

De närvarande på mötet var ”Varvsspelsskeppare” Ulf G. Eriksson, Rebecka Kirpensteijn och Carl Casimir från kommunen samt Vambola Kallaste för fotoklubben och Varvs o Industrihistoriska.

Sofie Henryson B-m hade fått förhinder att närvara på träffen.

Treans bädd med ett fartyg som är klar för sjösättning. Sjösättningar var alltid ett stort folknöje med ibland flera tusen som såg fatygen glida ner till Byfjordens vatten.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page