top of page

Vinterväder med massor av snö


Lördagen/söndag 27 – 28 januari år 2019 kom äntligen snön. Det är många som har väntat på dessa flingor, som vissa älskar och andra tycker illa om. Det var ett riktigt busväder som varade från lördag till söndag kväll. Snösvängen hade fullt upp med jobb att hålla gatorna framkomliga för trafik och fotgängare.

Det är första gången på 21år som vi har bot på Boxhultsvägen det var vinterväglag under lördagen på gatan nedanför vårt hus. De flesta fordonen visade trafikvett och körde lugnt.

Kajorna hade samlats kring äppelträdet där talgbollar är upphängda för utfodring av småfåglar.

Busvädret gjorde att vår katt Zingo hade intagit första parkett vid fönstret för fågelräkning. Husse däremot satt i fåtöljen och kollade världs cuppen på skidor som kördes i Ulricehamn (under två dagar).

Under mina år på Uddevallavarvet upplevde jag 28 vintrar med mer eller mindre med snö. Ibland kanske man längtade till varmare breddgrader för att slippa vintrarna. Jag skulle varit på varvet under 18 månader men det blev nästan 28 år. Alltså 28 vintrar i stället för två.

I Uddevalla kom det 27-28 januari mellan 20-25 cm snö under dessa två dagar och mer snö är på gång mot slutet av innevarande veckan.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Opmerkingen


bottom of page