top of page

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på bloggen.

47 visningar0 kommentarer

Mars månad år 1896, Anna och barnen i vagn vid hörnet av Gustaf Adolfs torg och Kyrkogatan i Uddevalla. Hörnan där Uddevalla Saluhall öppnade år 1925. Vem var ägare till Läderhandeln? Bilden (digitalt) finns i UVIhf arkiv. Foto Alban Thorburn.

21 visningar0 kommentarer

Uppdaterat: 25 jan. 2021

Ett flygfoto över varvsområdet taget 26 oktober 1978. Vid Sörviks- kajen ligger T/T NANNY nästan färdig för provtur. Frölandsområdet har ännu inte fått några bilfirmor. På varvet hade vi fortfarande framtidstro, när vi nu hade en av världens modernaste var skulle vi väl klara oss. Men det blev inte så.

Jag är glad att vi lyckades rädda Uddevallavarvets bildarkiv kvar i Uddevalla. Det var varvets informationschef N G Olsson som frågade ABF Fotoklubb om vi ville ta hand om arkivet. Svaret från fotoklubben blev ja. Sedan 11 år tillbaka är det Uddevalla Varvs-Och Industrihistoriska förening som administrerar bildarkivet. Vi har hyrt lokal på Lotcen från år 2009 och vår förhoppning är att vi får var kvar där även i fortsättningen.


59 visningar0 kommentarer
bottom of page