top of page

15 april i f.d. Lotcens domäner i U-a

Nu har det snart gått två år sedan Aktivitetshuset Lotcen sattes i konkurs. Nästa alla inventarier såldes via nät aktion och de flesta lokalerna tömdes på sitt innehåll. Men, det finns fortvarande två hyresgäster kvar, nämligen Uddevalla Varvs- och Industrihistoriska förening samt Bohuslän Dals Idrottshistoriska förening. UVIhf har varit hyresgäst i 11 år och BDIhf ca. 7-8 år. Det är Uddevalla kommun som äger fastigheten och man har haft planer på att viss verksamhet skulle in i huset men hittills har inte mycket hänt. Huset på Kungsgatan är byggd år 1810 och under nästan 100 år var Uddevalla museum i huset. Aktivitetshuset Lotcen var igång i 33 år. UVIhf har fyra olika projektgrupper som är verksamma, men för tillfället har vi pausat träffarna, som det mesta i samhället. Lägger med tre bilder som jag tog på morgonen 15 april på innergården. Mycket dystert.

Bilden är från 8 oktober 2017 under kvällen när GGG anordnades. Samtliga bilder foto Vambola Kallaste, en av medlemmar i UVIhf och BDIhf.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page