top of page

Benders på Bohusläns museum

På bilden i förgrunden foreningens ordförande Lennart Roos samt Benders Christer Hofling samt ca. 50-talet åhörare.

I tisdags kväll 10 november hade Uddevalla Varvs och Industrihistoriska förening bjudit in medlemmar samt andra intresserade till att ta del av Benders historia som infrastruktursansvarige m m. Christer Hofling företrog, Under ca 75 minuter berättade han om familjföretaget som växer för varje år.

Benders startade år 1960 i Edsvärn som ligger utanför Kvänum i Västergötland. Man började att tillverka taktegel av betong och efter 4 år var man störst i landet gällande taktegel. För varje år utökas produktionen när det gäller produkter till byggen, oavsett om det är hus, mark, vägar etc. År 2013 var omsättningen 1.024 miljoner kr och företaget hade 460 anställda.

År 2013 förvärvades Volvos fastigheter och en massa mark i Uddevalla där man hyr ut lokaler till större och mindre företag. Benders planerar också att använda en stor del av området som inte är bebyggt till upplagsplatser för företagets produkter. Christer Hofling berömde Volvo Uddevallas fastigheter som han sade var ytterst välskötta.

Benders har ett eget flygbolag, Bender Air som underlättar kontakten med kunder.

En nyhet för åhörare var att familjeföretaget också sysslar med hästuppfödning samt travverksamhet. Stallets hästar har varit mycket framgångsrika och dragit in kapital till ägarna som sedan återinvesterats i företaget.

Man har även stenbrott i Bohuslän som lär ha världens bästa kvalitet på stenen.

Benders satsar mycket på miljötänkande. Man försöker bygga järnvägsanslutningar till sina anläggningar så även i Uddevalla.

Vi fick så mycket till livs att det var ”svårt att smälta” under kvällen. Mycket mer finns att läsa på Benders hemsida.

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page