top of page

Besök på Bohusläns museum.

Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens ”varvsgrupp” besökte Bohusläns museum måndagen 24 april för att se vad som göms i deras magasin av varvsgrejor. När beslutet kom att varvet skulle läggas ner fick museet tillstånd att komma ut till varvet och tala om vilka verktyg och annan utrustning man ville ta emot.

Sofie Henryson och Anna-Lena Segestam Macfie visade oss runt samt berättade om gåvor från varet. Vi försökte bidraga med vad vi viste om detaljerna som vi såg.

Det finns bl.a. sex fartygsmodeller på museet samt en halvmodell för fartyget med byggnummer 124. ASTRID ELISABETH. Där fanns också en enklare modell av varvets bockkran.

Meningen är att under sommaren, när Varvspelen går av stapeln skall bl.a. Bohusläns museum visa en extra utställning i ”Korphörnan” med material från varvet som har legat undanstoppad i museets magasin i över 30 år. Vernissage äger rum 30 juni.

Varvs och Industrihistoriska föreningen samt ABF Fotoklubb kommer att visa en fotoutställning i Folkets Hus med varvsbilder. Även den visas från den 30 juni till 10 augusti.

Uddevalla Kommun Kultur o Fritid ställer ut ett 30 tal konstverk på bibliotekets utställningslokal Vit Brus under sommaren och även där är vernissage 30 juni.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page