top of page

Ett STORT GRATTIS till Thore Löfqvist


4 september innevarande år fyllde varvsgruppens äldsta medlem 90 år och troligtvis är han äldsta även i föreningen. Detta var värt en blomma från föreningens medlemmar, eller hur? Thore var med och gjorde boken UDDEVALLAVARVET 1946 – 1986, detta i ABF Fotoklubbs regi. Redaktionsgruppen för boken var grundarna av Uddevalla Varvs och Industrihistoriska förening som bildades under mars månad 2009.

Men han har också varit med och gjort ett antal bildböcker i fotoklubbens regi. Thore är mycket duktig när det gäller svenska språket. Inte ens det minsta fel undslipper honom.

Bifogar några bilder på Thore, bl.a. när han fyller på bensin ute vid Uno X tappen i hamnen (74 öre litern) samt framför ”sin svarv” i reparationsverkstan på Sörvik. Han och jag har varit många gånger före jul ute på Torp och sålde fotoklubbens almanacka med gamla Uddevallabilder. Thore är en mycket god säljare. Snart är det åter dags att sälja 2019 års almanacka.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Коментарі


bottom of page