top of page

FÖR 70 ÅR SEDAN


22 november 1947 sjösattes första fartyget på Uddevallavarvet. Det varM/S ALLY THORDÉN som motvilligt gled ner i Byfjordens kalla vatten efter att ha trilskat ett antal timmar.Bifogar en bild som jag har lånat från boken ”Alla mina skepp” av Gustaf B Thordén. Kölsträckningen skedde 7 juni 1947, sjösättningen 22 nov och leveransen 13 mars 1948 till Uddevalla Rederi AB.

Bildtexten lyder: Historisk dag på Uddevallavarvet, 22 november 1947. Det första på varvet byggda fartyget m/s Ally Thordén, lämnar bädden. Men det var en dag i våda, Ally gjorde motstånd och först mot kvällningen var hon äntligen ute i vattnet.

Historien upprepade sig, även varvets sista bygge M/T OKTAVIUS vägrade lämna fartygsbädden 28 februari 1986, men 15 april gled hon äntligen ner i Byfjordens vatten efter massor av extrajobb. Vad som var fel med fartygsbädden och släden har aldrig framkommit.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Commentaires


bottom of page