top of page

Fartyget M/T SLÄTHAV


M/T SLÄTHAV levererades 20 januari år 1984 till Skibs A/S Karlander Fredrikstad Norge. Alltså 10 månader innan beskedet kom att Uddevallavarvet skulle avvecklas. De flesta som var anställda på varvet hoppades att vårt varv skulle klara sig från nerläggning. Men dat blev inte som vi hade hoppats.

Den 11 december år 1984 togs beslutet att varvet skulle stängas och alla anställda friställas. Vi var trotts allt ca 2200 anställda kvar på varvet. Mycket har skrivits om livet efter varvet, men allt var inte ”gröna skogar”men deras historia har inte syns i rapporterna.

M/T SLÄTHAV var en specialbyggd tanker avsedd att kunna frakta olja på ”de stora sjöarna” Hon var på 19 700 DWT och längden var. Enligt senaste rapporten från Jan Hermansson på Sjömanshus museet i Uddevalla ägdes fartyget numera av Chilenska marinen under namnet AL,ACA.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Commenti


bottom of page