top of page

Flitens lampa lyser på Kungsgatan 30

På Kungsgatan 30 i Uddevalla lyser flitens lampa två gånger i veckan när korrekturs- gruppen träffas för at läsa igenom allt som är färdigskrivet till föreningens nya bok. Idag på tisdag em. har vi nästan nått slutet på historien om Kampenhofs fabrik. Vi har bara 30 sidor hemläxa kvar. På övre bilden ser ni Stefan Brännwik. Sven Noord och Janne Dahl.

På nedre bilden som är fotograferat år 1864 i inre hamnen kan man se Kampenhofs fabriksbyggnad bakom alla båtmaster och seglar. Bilden är troligen den tidigaste där man kan se Kampenhofs fabriks byggnad.

Inne på föreningens lilla kontor satt Lennart Roos och skannade in delar av sin fotosamling (diabilder) från 50-60 talet. Vi har bra utrustning för skanning och föreningens medlemmar har fritt fram att använda dator och skanner för detta ändamål. Lennart passar på när vi är i lokalen då kan han få vissa råd i skanningens labyrint. Bloggaren kan också meddela att detta inlägg är nummer 666 på förenin- gens blogg.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page