top of page

Gömda Glömda Gårdar i Uddevalla

I går lördag 7 oktober mellan kl. 17-20 hade Uddevalla ett trevligt arrangemang i centrala staden. Flertal fastighetsägare öppnade sina portar och släppte in allmänheten till sina innergårdar så även Lotcens och Studio 32:s bakgårdar på Kungsgatan 30 – 32.

På Lotcens gård framträdde trubaduren Will Åkerlund vid två tillfällen och inne på cafeterian fanns det förutom fika även bildvisning som Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen stod för. Man visade ett program om ”Uddevalla förr”. Sven Palmersjö hade ställt in projektorn på automatik med 11 sekunders visning för varje bild. Under dessa tre timmar gick projektorn utan uppehåll och hela tiden fanns det intresserade människor som med kaffekoppar och mackor. bullar eller till och med korv o bröd njöt av att se hur staden såg ut förr. Trots det lite kyliga vädret satt många på uteserveringen och avnjöt fikasunden samt beundrade den vita klädseln som Lotcens ytterväggar var klädda med. Hela huset håller på att få en behövlig ansiktslyftning både på insidan och utsidan men Lotcens gård med alla sina växter var lika fin som alltid.

Flera frågade om vi även åker ut till föreningar och visar bilder? Ja vist gör vi detta. Ta kontakt med någon i vår styrelse så ordnar vi med visning mot en ringa kostnad till vår förening. Vi har flera olika program att välja emellan.

Här nedan visar vi några bilder från gårdagens evenemang.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

コメント


bottom of page