top of page

GLÖMDA GÖMDA GÅRDAR final


8 oktober år 2016. Lotcens innergård var fullt med folk vid gårdagskvällens arrangemang av Glömda Gömda Gårdar.

Nio innergårdar i centrum hade ”kvällsöppet” och visades upp för intresserade människor. Lotcens innergård var välbesökt hela tiden under de tre timmar som gårdarna var öppna. Lotcen är öppet fem vardagardag i veckan, men gårdagskvällens publik fick se en hel del verksamhet som inte finns i vanliga fall på innergår- den. Du kunde bl.a. pröva på att jobba med stenar. Flertal hantverkare och föreningar visade upp sin verksamhet.

Varvs och Industrihistoriska föreningen visade ett bildspel om Uddevallas industrier som Sven Palmersjö hade plockat ihop. Ett mycket uppskattat inslag.

Bildvisningen skulle ha varit utomhus men regnet på eftermiddagen bidrog till att visningen fick ske inne i cafeterian. Där var det ”knökfullt” med besökare. Under tiden mat tittade på bilderna kunde man njuta av en kopp kaffe samt någon god macka eller varför inte en grillat korv som tilltugg.

Lars Rydborn, byggnadsantikvarie på Bohusläns museum berättade om husets historia från år1810 när huset var uppbyggd efter storbranden år 1806 och till våra dagar.

Kommunens Kultur och Fritid hade ordnat med extra ljussättning av buskar, träd och husfasader som bidrog till en mystisk stämning när skymningen inföll.


Nu har ni sett ett litet bildkavalkad av Lotcens innergård i går kväll när mörkret kom smygande.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page