top of page

GOTT NYTT ÅR 2018 med ett par fartygsbilder

Var uppe i föreningens lokal och ”rotade” bland några dokument fann ävenett par CD skivor. Vid koll i datorn såg jag att dessa innehöll en massa inskannadebilder på bl.a. fartyg där de flesta var i färg. Här bifogar jag två bilder och därmed inleder vi 2018 års blogg -inläggen.

Nybygge 141 LOUISE i färg. Fartyget var byggd för malmtransport och var självlossande. Har hört att systemet med transportbanden var mycket känslig. LOUISE kölsträcktes 23 april 1956 och levererades 30 augusti 1957 till Carrribean Steamship.Co. Panama.

Nedre bilden är på fartyg med byggnummer 228 som vid dopet fick namnet BAHIA DE COCHINOS och var ett mycket vacker midskeppsbygge. Beställaren var Empr. Nev. Mambisa, Havanna. Rederi köpte tre liknande fartyg och alla levererades under år 1969.Fartygsserien gick under namnet ”Cubabåtar”. Nämnda fartyg kölsträcktes 24 januari 1969 och levererades 3 juli 1869.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Commentaires


bottom of page