top of page

JÄTTEFARTYGET NANNY


26 april 1977 kölsträcktes JÄTTE tankern NANNY i Sörviks dockan i Uddevalla. Efter 15 månaders bygge blötlades fartyget 27 juli 1978. Provturen startade 5 november 1978. Har för mig att provturen höll på några veckor innan ägaren övertog fartyget. Tankfartygen brukar ha en ”levnadstid” på ca 25 år och så även för NANNY,hon höggs upp (skrotades) i Kina år 2003.

Vi som jobbade med att bygga och färdigställa fartyget tyckte att vi hade gjort ett jättefint arbete. Men vad hjälpte det, nästan alla tankfartyg huggs uppnär tidens tand har gnagt på fartygens skrov och maskinutrustning.

Jag själv monterade maskinövervaknings -automatiks komponenter på instrumenttavlor och satte upp dessa ombord i maskinrummet på NANNY.

Det var Kjell Johansson som hade hand om all övervaknings automatik i maskinrum- men på fartyg under många år och hämtade all utrustning från förråden till Pannverk- stan på Sörvik (där filare hade en liten verkstad).Kjell kontrollerade också att all montering var gjort efter skisser från Maskinritkontoret. Allt måste fungera vid uppstartning av maskineriet.

84 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page