top of page

Kan man tro på tomten

Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen och dess bloggare önskar alla tittare & läsare en god fortsättning på helgfirandet.

På inlägget finns ett antal bilder från Kungsgatan 30 där vår förening har hyrt lokal i snart elva (11) år. Den äldsta är från 1800 talets slut.

Vaktmästare Peter Palmqvist född år 1845 framför Gula huset

Nu håller kommunen på att organisera om delar av sin verksamhet (på sociala sidan). Flera hyreskontrakt i staden skall sägas upp och verksamheten därifrån skall till Kungsgatan 30.

Kungsgatan 30 i Uddevalla

Detta innebär att vi måste flytta från 3:e våningen och vi vet inte om man kan tro på tomten. Men vi har ett önskemål att föreningen skulle få disponera ”Gula huset” på gården.

“Stora rummet” i Gula huset

Vi skulle säkert rymmas där, och med lite god vilja får vi in alla våra bildskåp och även få över en liten yta för några bord och stolar så att vår verksamhet kan fortsätta.

Åke Samuelsson, Jerry Hansson och Börje Selgin

År 1985–86 var det ett gäng forna varvsarbetare som renoverade gårdshusen från ett förfallet skick till fullt brukbara fastigheter, ett av dessa är Gula huset som har två våningar. Bottenvåningen består av ett rum samt en yta för förvaring av diverse inventarier. Våning 2 hyr Bohuslän Dals Idrottshistoriska förening. Man använder lokal för sitt arkiv samt för styrelsemöten.

Börje Selgin och Jerry Hasson

Innergården 24 februari år 2010

Vi i UVIhf tror att vi skulle matcha verksamheten som skall in till fastigheten med vårt kunnande om Uddevalla förr med bilder och berättelser. Det har visat sig när vi har varit ute och visat bilder på vårdhem att människor som har dåligt minne har fått ett så kallad Ah-ha upplevelse och kommer ihåg hur det var förr i vår lilla stad.

Nu hoppas vi att Uddevalla kommuns ledning (tomtar) inte kastar ut oss från Kungsgatan 30, utan tillmötesgår oss och hyr ut Gula huset till våra två föreningar som för tillfället hyr lokal på före detta Lotcen.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page