top of page

Kungsgatan 30 med ljus i fönstren

Om du har vägen förbi Kungsgatan 30 under de mörka timmarna, alltså Stiftelsen Lotcens före detta lokaler under 33 år, upplever du inte att huset fortfarande är tomt på våning ett och två. Adventsstakarna lyser upp fastigheten och det ser inbjudande ut.

På våning tre hyr U-a Varvs och Industrihistoriska förening lokaler och vårt hyreskontrakt löper ut i slutet av januari 2019. Givetvis hoppas vi att få förlängt kontraktet en längre period. Föreningen sysslar med forskning av gamla Uddevalla och har hittills get ut tre böcker om Uddevallaföretag och fler böcker är på gång.

Vi känner liksom att U-a Varvs och Industrihistoriska förening hör ihop med fastigheten på Kungsgatan 30. Uddevalla museum fanns i huset i ca 100 år innan man flyttade till nya lokaler och fick namnet Bohusläns museum. Alltså, vi stannar gärna kvar på våning 3 där vi har utsmyckat stora salen med bilder och olika föremål.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comentarios


bottom of page