top of page

Nostalgi som varar hela året. ABF Fotoklubbs almanacka för år 2016

Nu har ABF Fotoklubbs årliga almanacka lämnat tryckpressen. Bilderna i 2016 års upplaga är som vanligt mycket intressanta. Omslagsbilden har Thore Löfqvist tagit.

Varje år brukar det finns industri/affärsbilder med i almanackan och så även år 2016 Februaribilden är taget 26 december1985 från Skeppsviken mot varvet och där ser man den stora bockkranen som fälldes till marken 4 februari 1986.

På septemberbilden kan man se Kampenhofs fabrik som en gång i tiden var landets vackraste industribyggnad. Spinneri och väveriet togs i bruk år 1858, produktionen upphörde 1955. Därefter fanns i lokalerna en del mindre företag. Delar av fastigheten började rivas år 1978, för att slutligen jämnas med marken 1982. Där finns numera station för fjärrbussar och delvis också för lokaltrafiken. Bygget i förgrunden skall bli Domus stora varuhus som upptog ett helt kvarter. Bilden är tagen av Knut Andersson.

Almanackan finns att köpa på de vanliga ställen t.ex Bohusläns museum. Maggans Foto Kungsgatan 18, Lotcen Kungsgatan 30, USK:s Bingolotto försäljning på ICA SPARA, IK Svanes bingo försäljning på Coop Torp samt av medlemmar i fotoklubben. Priset är fortfarande 80 kr.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page