top of page

Nytt Karlskronabesök hos Johan Schreil

För i dagarna precis ett år sedan gjorde 4 st medlemmar ur Industrigruppen en resa till Karlskrona i Blekinge där en av de totalt nio verkställande direktörerna för Uddevallavarvet – f.ö. den ende som fortfarande är i livet – Johan Schreil bor. Avsikten med resan var förstås att intervjua Schreil beträffande hans 11-åriga period som varvschef, en intervju som skulle utgöra ett bidrag till den mycket omfattande dokumen-tation om Uddevallavarvet som nu – efter ett drygt års arbete – är i det närmaste klar, och kommer att omfatta mer än 450 sidor.

Denna andra Karlskrona-resa planeras till senare delen av mars månad, och Schreil – som f.ö. fyller hela 100 år i oktober – är förstås redan vidtalad, och dessutom mycket intresserad av vad vi åstadkommit. Bilden nedan är från Schreils tid på Uddevallavarvet 1964-1975.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page