top of page

Omslagsbild till If Metalls medlemstidning för Bohuslän/Dal 2/2017

Bilden kommer från Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens bildarkiv. Den fanns i varvets personaltidning nr:4/1964.

Bildtexten lyder ”I väntan på sjösättning” och fotografen var Rune Nilsson. Rune jobbade halva sin tid som fotograf på varvet och resten av tid var hanpå ritkontoret.

1964 levererade varvet 8 fartyg och vid årets slut hade varvet 3575 anställda.Man kan säga att sysselsättningen var god och troligen tjänade varvet också en hel del pengar.

If Metalls medlemstidning 2/2017 beskriver på två sidor den stora händelsen i år på forna varvsområdets maskinverkstad i Uddevalla från 24 juli till 4 augusti, nämligen VARVSPELEN.

Enligt arrangörerna kommer det att bli ett helt otroligt spel med humor, smutsiga overaller, massor av nyskrivet musik samt en del kärlek.


Redaktören har intervjuat Simone Olofsson och Per-Arne Andersson i ett par mycket korta intervjuer om deras tid på varvet. Simone jobbade som svetsare och Per-Arne fick sin försörjning från jobbet i maskinverkstan.


Uddevallavarvet var i gång från år 1946 till 1986. Under den tiden levererades221 fartyg. Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen samt ABF Fotoklubb visar fotoutställningen Uddevallavarvet 1946 – 1986. Utställningen består av ca 70 fotografier, den kan man se i Folkets Hus i salen Fossum som ligger på våning 2 med ingång från Göteborgsvägen.

Kolla i tidningar när utställningen är öppen. Vernissagen äger rum 30 juni.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Yorumlar


bottom of page