top of page

Rondellen Östergatan-Kungsgatan i Uddevalla


På övre bilden finns den nya rondellen i korsningen Kungsgatan – Östergatan. I denna gatukorsning har hänt en hel del trafikolyckor med mer eller mindre allvarliga följder. I omedelbar närhet finns ett flertal skolor och det är underligt att kommunen inte kom- mit till skott tidigare med rondellbygget.

På den gamla bildens högra sidan låg Forsströms Smidesverkstad fram till 1978 och mitt emot låg Einars Konditori. Einars finns fortfarande kvar på sin gamla plats. Enligt många bakar Einars jättegoda semlor och allt övrigt är också i toppklass. Semlorna brukar ligga i topp vid mer eller mindre seriösa tester av massmedia varje år.

Rondellbygget blev färdigt strax före skolstarten i höstas 2017 och trafikpro- blemet har löst sig till belåtenhet. Men, givetvis måste all se sig för när man skall korsa gatorna även om det finns markerade övergångsställen. Det gäller även bilisterna.

I vår senaste bok Gamla Uddevallaindustrier 1725-1950 kan man läsa om Forsströms Smidesverkstad på sidan 267.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page