top of page

Trevlig midsommar till er alla önskar bloggredaktörerna


Vi som administrerar bloggen som du läser, ömskar er en trevlig helg.Flaggbilden är taget 24 juni 2017 i Uddevalla och som du ser blåste det friska vindar.

Närmast på gång är en fotoutställning om Uddevallavarvet. Den har några år på nacken, men vi tror att bilderna som beskriver historien om varvet kan vara av intresse för många Uddevalla bor.

Utställningen skall hängas under innevarande vecka (26) och har vernissage 30 juni kl. 15.00. Den skall hänga i salen Fossum fram till 15 augusti. Ingången är från Göteborgsvägen, hiss eller trappa upp till våning 2.

Vi kommer även vid några tillfällen att visa föreningens nya bildspel samt filmen om varvet som Bohusläns museum har producerat.

Den 30 juni öppnas även utställningen Varvet och Vi på Bohusläns museum. Temat är ”En kulturhistorisk utställning med foton, föremål och konst med anknytning till Uddevallavarvet”. Vernissage kl. 13.00. Utställningen kan man se fram till 10 september.

På Uddevalla bibliotek på Södergatan visas ”Konstbilder från Udde- vallavarvet”. Utställningen hänger i Galleri Vitt Brus och där är vernissage kl. 17.00.

Samtliga tre utställningar som har vernissage 30 juni görs i samarbete med VARVSPELEN som visas med start 24 juli till 4 augusti.

Ni är hjärtligt välkomna att besöka dessa utställningar och ta del av historien kring en arbetsplats i Bohuslän som skapade arbete åt så många människor under 40 år. Varvet fanns mellan åren 1946 till 1986.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page