top of page

Två gruppbilder med anknytning till UV från år 2006 och 2008

När Varvsbokgruppen höll på att skriva boken Uddevallavarvet 1946-1986 gjorde vi ett stort antal intervjuer med före detta varvsanställda. Två av de intervjuade var Egon Johansson och Leif Andersson. Båda hade jobbat som kranförare och längare på utrustningsavdelningen och då främst vid utrustningspiren och kajer.. Vid intervjun fick vi förslag att åka ut till Laxrestaurangen i Ljungskile där man skulle ha en träff 6 september år 2006. Gruppbilden skulle med i boken som vi höll på med. 17 personer hade mött upp och man hade nog så trevligt vid träffen, det var ju 20 år sedan varvet upphörde och alla miste sina jobb som säkert de flesta trivdes med. Namnen på “pojkarna” är från vänster: Kåre Andersson, Bertil Kling- wall, Rolf Sundberg, Allan Strömberg, John-Ivar Waldenström, Tord Johansson, Leif Andersson, Egon Johansson, Åke Lindkvist, Reidar Haugerud, Kent Karlsson, Gert Andersson, Lars Persson, Rune Her- mansson, Rune Lövstrand, Jörgen Patulsky, och Olle Johansson. Foto Vambola Kallaste.

Uddevallavarvets sångkör bildades under oktober månad år 1951 och näst sista framträdandet 24 november 2008 var vid premiär av vår bok Uddevallavarvet 1946-1986 på Bohusläns museum. Enligt Bo Larsson som var med i varvskören och numera är en av deltagarna i Varvsgruppen hade man ett framträdande till före nedläggningen av kören. 2008 spelade kören in en Cd skiva med 19 sånger och till fodralomslaget var en grupp- bild på kören en självklar sak. Bilden tog vi ute på Svensonsholmarna 2008 där 25 körmedlemmar samlades samt ställdes upp med Bohuslänska berg samt husen på Bohusgården som byggdes bl.a. till arbetare på varvet i bakgrunden. Tyvärr har jag inte namnen på körmedlemmarna. Foto Bo Niklasson ABF Fotoklubb.

Spegelbilden är taget från Kasen ut mot Sörvik år 1984 strax före beskedet att varvet skulle läggas ner.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

留言


bottom of page