top of page

Uddevalla -industrier mellan år 1725 till 1950


I går kväll 2 januari 2017 startade referensgruppen för föreningens nya bok upp sin verksamhet. Boken handlar om Uddevallas betydande industrier mellan åren 1725 och fram till år 1950.

Det är ungefär 120 företag som har betytt mycket för Uddevallas utveckling.

Första företaget i boken är Kollerö Bruk som startade tillverkning år 1725. Bruket var Västsveriges första järnbruk och låg på en holme vid Risån, strax intill Skansens Gårdshandel. Kollerö Bruk blev en av landets främsta järnbruk under många år.

All material till boken finns skrivet i digital format och referensgruppens arbete är att granska över 300 sidor text, ord för ord, Till historiken finns också en hel del bildmaterial.

Vi i Varvs och Industrihistoriska föreningen tror att boken kommer få en strykande åtgång när den kommer ut i slutet av innevarande år.

Bifogar en bild från gårdagskvällens träff i föreningens lokal på Lotcen.

Referensgruppen består av Stefan Brännwik, Sven Palmersjö, Lars-Göran Larsson, Bertil Svanberg, Ove Skogsberg, Janne Dahl, Arne Larsson samt Vambola Kallaste

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page