top of page

VARVSPELEN är igång


Måndagen 24 juli klockan 19 sjösattes första föreställningen av ”Musikalen om Uddevallavarvet”. En föreställning som håller på i 2,5 timmar med en liten paus på 20 minuter klockan 20.00 då man kan hinna med och dricka en kopp kaffe o bulle på Café Styrbord.

Kön till premiärföreställningen måndagen 24 juli var nästan 100 m i väntan på att ridån för insläppta drogs åt sidan kl. 18.40.

Föreställningen spelas i Uddevallavarvets forna maskinverkstad, där jättestora dieselmotorer tillverkades mellan åren 1952 tills varvet stängdes 1986.

Spelet är helt fantastiskt. Manusförfattarna har fått ihop 40 års arbetarhistoria mycket bra. Det är en fördel om man har jobbat på varvet, men även utomstående får en fantastisk underhållning under spelets gång. Ett 40 tal medverkande har lärt sig sina repliker utomordentligt.

Man får inte fotografera själva spelet men före och efter kan man ta t.ex. bilder på publiken eller funktionärer.

Övre bilden från 24 juli samt bilden under från 25 juli strax vöre insläppet.


I vimlet träffade vi på Nils-Ove Carlen, kassör i Varvspelsföreningen samt Janne Dahl ordförande i U-a Varvs och Industrihistoriska föreningen. Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen finns på plats för att presentera sig och sin verksamhet samt säljer böcker om varvet.

Owe Skogsberg och Stefan Brännwik från U-a Varvs och Industrihis- toriska föreningen smakar på kaffet hos Styrbords Cafe där borden är mycket stadiga. Under spelets gäng för vi inte göra PR för föreningen. Varvspelen ger sista föreställningen fredagen 4 augusti.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Kommentare


bottom of page