top of page

Varvsutställningen i Folkets Hus


Foto: Lars-Göran Larsson medlem i vår förening.

Varvsutställningen som hänger i salen Fossum i Folkets Hus i Uddevalla har varit öppet med guidning vid 13 tillfällen och lördagen den 12 augusti var sista gången. Rätt många har besökt utställningen och av dessa hade en hel del jobbat på varvet. Andra har haft släktingar eller rent av någon i familjen som har haft inkomst från Bohusläns största industri 1946-1986 nämligen Uddevallavarvet.

Sista dagen och nästan sista timman kom Michaela från Munkedal för att se bilderna. Hennes farfar Kåre hade jobbat där berättade hon.

Närvarande var också Lars-Göran L. som har digitaliserat varvets personaltidning Thordén Times samt Varvet och Vi där man kan söka på namn på personer eller annat. Han letade genas fram rätt nummer av Varvet och Vi på sin “blädder telefon” där Kåre mottar klockan för lång och trogen tjänst under 25 år på varvet. Och som tur var hade vi med oss samtliga nummer av tidningarna så att Michaela kunde se sin farfar. Lars-Göran har skannat in ytterligare ett stort antal böcker och skrifter om varvet som ligger på föreningens hemsida.

Utställningen i F-h består av 52 bilder samt som “extra bonus” finns ytterligare 11 fartygsbilder i färg.

Bilderna hänger kvar augusti månad ut. Om någon vill se utställningen kan man söka upp vaktmästaren Bengt eller Oliver eller föreståndaren Simone som öppnar och släpper in er i utställningslokalen

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page