top of page

Vi var med på Gammaldags Jultorg år 2018

Flera medlemmar i Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen (UVIhf) är även medlemmar i ABF Fotoklubb. Det är bl.a. Thore Löfqvist, Bo Ljungkvist, Lars Forsberg, Gunnar Skoglycke och även jag som brukar göra inlägg på denna blogg.

Det är tack var fotoklubbens förtjänst att Uddevallavarvets bildarkiv stannade kvar i sin hemstad. Fotoklubben med hjälp av Bohusläns museum ställde upp till ”försvar” att bilderna inte fick lämna Uddevalla och som bekant segrade Uddevalla.

I Uddevalla arrangeras Gammaldags Jultorg sedan länge där fotoklub- ben har varit med sedan år1989. De senaste 8 åren har även UVIhf fått låna ett hörn av bordet för att sälja sina böcker. Samarbetet fungerar bra mellan ”våra” två föreningar, så var även i år.


Stundvis var det mycket folk som skådade vad som fanns på torgborden. Kommershen var god för de flesta ”knallar”. Fotoklubbens almanacka för år 2019 såldes mycket bra och bemanningen var också toppen med två personer på varje pass.

Vi från UVIhf visade upp vår senaste bok och förhoppningsvis kommer det några och köper den på Bohusläns museum eller Hallmans Bokhandel och detta gäller även fotoklubbens almanacka årgång 32. Foto Vambola Kallaste.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page