top of page

Vinterbilder från 6 dec. år 1969

Vi bjuder på tre vinterbilder från Uddevallavarvet tagna av Rune Nilsson den 6 december 1969. Rune jobbade på varvets ritkontor och började anlitas av varvets informations chef NG Olsson för fotouppdrag på varvet i början av 1967 Detta höll Rune på med ända till nerläggningen av varvet år 1986.


Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningen har hela Runes bildarkiv med hans varvsmotiv. En del av dessa bilder skall vi lägga ut på föreningens hemsida under vintern. Vi Jobbar för fullt med att namnge alla motiven samt datera dessa nu under hösten/vintern. Vi räknar med att första delen är klart under februari månad.

Tack vare Rune Nilsson och NG Olsson finns det massor av bilder från UV för framtida forskning på temat Svensk varvsindustri.


Rune Nilsson övers bakom sitt skriv/administrationsbord, samt varvets informationschef under många år Nils-Gustav Olsson.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page