top of page

CORONAVIRUS

Tack och lov har inte Coronaviruset kommit till Uddevalla, och vi får innerligt hoppas att den förblir borta. Jag var häromdagen vid Uddevalla sjukhus för att posta ett brev samt ett ärende inne på apoteket. Men, vid ingången blev det stopp. Jag fick redogöra vad jag skulle uträtta innanför “spärren” och blev erbjuden hjälp med ärenden så jag slapp att gå in. Men ett av ärenden var att prova ut ett par läsglasögon, och det visade sig var svårt att utföra genom ombud. Alltså jag fick fri lejd efter utfrågningen. Det är en fruktansvärd sjukdom som härjar världen runt. Coronaviruset gör att hala samhället går på halv fart, den stoppar verksamheten bland annat även i föreningar, så också i vår förening där träffarna i de olika ar- etsgrupperna står helt still och vi som håller på med en ny bok som skall vara fär- dig i slutet av november.

Som många vet härstammar jag från Estland och är född på en liten ö utanför Ösel. Ösel ligger i Östersjön och ör granne mad Gotland (se oppå kartan nederst). Där på Ösel härjar coronaviruset helt sanslöst. Nu på söndagen hade man konstaterat 280 (29 mars) fall av viruset och man har infört mycket hårdare regler än det är i Sverige. Samtliga arbets- platser är stängda. endast mataffärer och apotek samt några affärer som säljer hjälpmedel? är öppna. Endast en person från familjer får gå ut och handla. Alla som har ärenden ute måste ha med sig ID- kort. Polisen har fått hjälp av hemvärnet för att hålla koll på medborgarna. Skall också nämna att Ösel är mindre än Gotland och på ön bor ca. 33 tusen personer.

De tre understa bilderna är avfotograferade från Öseltidningen Saarte Hääl. Kartan är från webben.

För 10 dagar sedan kom det snö på andra sidan Östersjön. Den har lilla snöfiguren uppmanar folk att bära andningsmask.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page