top of page

Flaggning 1:a maj


Jag har fotograferat ett stort antal 1:a maj firande i Uddevalla. Det började med svartvita bilder för att sedan över gå till dia –film. Varför denna fotografering?

Ja, som många säger att bilderna blir ”bra att ha” dit räknas även jag.

1983 utlyste tidningen Aktuellt i politiken (S) fototävling på tema ”Rörelsens många ansikten”. Jag ansåg väl att det fanns några bilder i mina gömmor som kanske skulle lämpa sig för en fototävling som bestod av två klasser, en med färg och även en med svartvita bilder. Skickade ett par bilder till varje klass och blev mycket förvånad när jag fick ett samtal från Stockholm där en person grattade mig och talade om att jag hade fått förstapris i svartvita klassen. Juryns motivering var: ”Den lyckliga flickan i mitten drog genast blickarna till sig och juryn föll för bilden.

Skall även nämna att juryn bestod av 9 erfarna tidningsfolk, redaktörer samt några mycket kunniga fotografer. Första priset i varje klass till segraren var 2500 kr. Bra pengar 1983. Jag fick betala skatt på vinstsumman. Har för mig arr jag fick ca 1800-1900 kr på posten.

Har börjat digitalisera mina diabilder och upptäcker att bland dessa finns ett flertal fina ”pärlor”. Bifogar några av dessa till beskådning. De fyrav första biulderna är från år 1986 och resterande fem från år 1993.

Nu får vi hoppas att vädret blir skapligt 1:a maj. Förr var det den dagen vårkläderna skulle börja användas.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page