top of page

“Gamla Uddevalla”

Inom föreningen finns en särskild arbetsgrupp som kontinuerligt bedriver ett mycket omfattande arbete, som innefattar att dokumentera alla de rörelser som industrier, affärsföretag, hantverk, butiker etc. som funnits (och finns) på varje enskild gatuadress i centrala Uddevalla, i många fall ända från 1800-talet fram till våra dagar.

Gruppen, som omfattar ca 6-7 personer, sammanträder en gång per månad, och har arbetat med detta ända sedan år 2002.

Hittills har således nästan 6000 rörelser på olika adresser identifierats och dokumenterats.

Man glömmer fort, men på varje adress har i många fall tio, femton, eller i ibland ännu fler rörelseidkare funnits genom åren.

All denna dokumentation finns uppladdad på hemsidan sedan en tid.

Just nu i april månad 2014 pågår en omfattande uppdatering av dokumenteringen till dagens status. I huvudsak går var och en i arbetsgruppen runt till fots på de delar av staden man fått sig “tilldelad”, och gör sina noteringar. Det har faktiskt visat sig vara det mest tidseffektiva sättet, även om det också finns möjlighet att skaffa sig informationen genom att “surfa” på Eniro eller Hitta.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page