top of page

“Gamla Uddevalla”-gruppen

En av föreningens tre arbetsgrupper, “Gamla Uddevalla-gruppen”, sammanträder en gång per månad, och har gjort så under ett antal år.

Det har resulterat i en mycket omfattande dokumentering av de affärs-, industri- och andra rörelser som genom åren funnits på varje enskild adress i hela centrala staden. Det handlar om närmare 6000 firmanamn som hittills identifierats.

Som redan angivits på hemsidan, kommer materialet snart att publiceras där.

Det ligger det i sakens natur att detta arbete aldrig kommer att bli klart, utan måste fortgå i takt med att förändringar inträffar då nya etableringar sker, och gamla försvinner. Därmed kommer gruppen förstås också att ladda upp uppdaterade dokumentversioner på hemsidan allteftersom. Sannolikt kommer det dock att gå något år eller så mellan dessa tillfällen.

Nedan ett foto på arbetsgruppen från det senaste mötet med flertalet av dess medlemmar. Från vänster: Stefan Brännwik, Lennart Roos, Bertil Svanberg, ordföranden Åke Hansson, Lars-Olof Jacobsson och Vambola Kallaste.

På bilden saknas Ingvar Jumark och Lars-Göran Larsson.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

bottom of page