top of page

GAMMALDAGS JULTORG

På Kungstorget i Uddevalla har hållits Gammaldags Jultorg för 33:e året i rad. Där fanns ca 65-70 bord som handlare och föreningar samt även privatpersoner hade hyra under två dagar. I år inföll Gammaldags Jultorg lördag och söndag 9-10 december. Om vädret är bra kommer det mycket folk från när och fjärran för att se på alla julens härligheter.

ABF Fotoklubb som gör en Uddevalla -almanacka med gamla bilder har varit med 29 är. Eftersom jag är med i fotoklubben har jag hållit i ”trådarna” med torgförsäljningen de flesta åren. Fotoklubbens almanacka har funnits i 31 år. Försäljningen brukar gå bra men givetvis är detta beroende hur vädret är.

Vid årets Jultorg hade jag med Uddevalla Varvs och Industrihistoriska föreningens nya bok som har namnet Gamla Uddevallaföretag 1725-1950. I den finns beskrivet ca 120 betydande företag för staden.

Man kan säga att jag ”sitter på två stolar” är med i både föreningarna, Därför tog jag mig friheten att visa upp boken som kom ut för en vecka sedan. Det visade sig att intresset för boken var mycket stor. Många stannade upp och bläddrade i boken.

När torget stängdes på söndag hade vi sålt 15 böcker och flertal nämnde att de skulle köpa den kommande veckor i Hallmans Bokhandel eller hos någon av redaktionsgruppen. Den säljes även på ABF:s kontor Junogatan 8 samt på Bohusläns museumB

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page