top of page

Internkurs i “vardagsteknik”

Ikväll genomfördes den andra och sista delen av vår lilla internkurs i “vardagsteknik” under överinseende av kursledarna Cicci Ahlsén och Stefan Brännwik. Tanken var att öka datamognaden och ta sig till “nästa nivå” för att vi tex skall kunna bedriva vårt arbete inom föreningen på ett mer effektivt sätt, och då måste ju alla vara med på banan. Men kunskaperna är ju bra att ha i andra sammanhang också.

Förutsättningarna var visserligen individuellt ganska ojämna, men alla “elever” – i huvudsak medlemmarna i Industrigruppen – behärskar nu följande basala moment via sin dator: -Att logga in på föreningens lokala datanätverk (LAN) -Att logga in på föreningens Google-konto -Att skicka ett och samma mejl till flera adressater -Att besvara resp. vidarebefordra mejl -Att skicka ett mejl med bilaga/bilagor -Att skriva ut ett mejl -Att spara ner bilder från tex en hemsida eller från ett mejl (eller från ett SMS- eller Messenger-meddelande) till “Skrivbordet”, eller till en mapp eller till ett mejl osv. -Att klippa och klistra, tex att kopiera (eller klippa ut) en text från tex en hemsida eller annat dokument och klistra in den i tex ett mejl.

Att hantera funktionerna inom Facebook är också bra att kunna, det hann vi inte med i denna omgång. Att ha ett Facebook-konto gör ju också möjligt att kommunicera via “Messenger” som ju funkar ungefär som SMS.

Att kommunicera via “Messenger” eller vanligt SMS via telefon eller dator är faktiskt vissa fortfarande obekanta med, det måste vi absolut ta vid annat tillfälle.

Att hantera alla funktioner som finns i en “smartphone” är tyvärr många av medlemmarna ännu inte helt kapabla till. Riktigt synd med tanke på allt som är fantastiskt användbart där, men även detta får således anstå till ett tillfälle längre fram.

Sammanfattningsvis så anser vi absolut att vi under dessa två kurskvällar uppnådde våra kunskapsmål i “vardagsteknik” med råge.

Nedan en bild från dagens övningar med den stränge och omutlige kursledaren Stefan B. i mitten. Alla försök att “smita undan” något moment omintetgjordes direkt…

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page