top of page

Lite om LOTCEN


På Kungsgatan 30 i Uddevalla finns föreningens lokal i huset som numera kallas för LOTCEN. Huset uppfördes 1808 efter storbranden som ödelade nästan hela staden. Endast fyra hus återstod när lågorna hade gjort sitt.

I många hus som byggdes efter branden användes Holländskt tegel, så även för huset på Kungsgatan 30. Från början användes lokalerna som bostad.

Mellan 1821-1862 fanns stadens högre skola i lokalerna. Tre klassrum samt lärarbostad samsades om utrymmet. 1863 flyttade Uddevalla museum in i lokalerna.

Tredje våningen byggdes till 1913. Museet var kvar till 1984 och året efter 1985 började jobbet med att bygga om invändigt samt husen på innergården för att passa som aktivitetshus för arbetslösa efter företagsnedläggningar i Uddevalla..

Verksamheten har nu varit i gång på LOTCEN under 30 år och vi hoppas att en fortsättning följer.


Under vecka 35 flyttade Lotcens personal upp prisskåpet som har stått på våning 2 till 3:an. Ett nog så svårt jobb om man tänker på att skåpet var byggd på plats på andra våningen. Snickarna tänkte inte att skåpet skulle flyttas någon dag.

Benen fick sågas av för att den över huvud taget skulle kunna tas ut genom dörren och sedan uppför den svängda trappan. Ett styvt jobb för personalen.

Men nu finns den på våningen som vi hyr för vår verksamhet.

Samtliga idrottspriser (de flesta) är errövrade av Uddevallavarvet IK. Några pokaler kommer från Etrei samt Scan.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Commentaires


bottom of page