top of page

Mera om Varvsforum


Söndagens Varvsforum började kl. 09.30. Vår resa från Uddevalla startade strax för kl. 8 men vid Ljungskile kom vi rätt in i ett snöoväder som varade ca. 7-8 km. Nå väl, Stefan hade kollat upp färdvägen i Göteborg så vi var framme i god tid.

Även söndagens träff var mycket givande med bl.a. en timmes rundtur i Göteborgs hamn men ångdrivna FÄRJA 4. Ångpannan eldas med stenkol och maskinen på 70 hk hördes knappt när den drev fram farkosten.

Vi besåg varvsområden mot Hisingssidan och den som inte har varit där på ett antal år skulle inte tro sina ögon när man ser förändringarna som har genomförts. Många varvsbyggnader finns kvar i samma utförande som tidigare men helt andra hyresgäster än bullrande varvsindustrier.

Färden gick vidare ut till Älvsborgsbron och vi såg stålkonstruktionen under vägbanan som byggdes på Uddevallavarvet i mitten av 60-talet. Den kommer säkert att hålla minst ett par hundra år till.

Vi besökte även Göteborgs Varvshistoriska föreningen och deras nya lokaler som är helt fantastiska. Där har man bl.a. modeller av samtliga varv som fanns i Göteborg och massor med annat.


Vi tre Uddevallabor var helt eniga att Göteborgs turen och träff med likasinnade människor var givanden och gav oss många nya idéer.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page