top of page

Molnfigurer


Vad har moln med industribloggen att göra kanske några frågar sig. Där bör ju vara bilder från Uddevallas industrier och näringsliv.

Men jag har alltid varit intresserad av moln i alla skepnader och ibland kan man se olika figurer som jagar varandra över himlavalvet. Dessa figurer byter skepnad bara efter några sekunder. Ett par hundar som man ser kan vara helt annat efter 5-10 sekunder.

Denna molnformation såg jag genom fönstret från vårt kök på Boxhultsvägen den 14 augusti 2016. Jag tycker mig se en jättefågel som flyger västerut mot Byfjorden. När jag tog bilden såg jag inte att ”fågeln” hade så markerat huvud som jag upptäckte efteråt när jag granskade bilden.

Färden västerut påminner mig att alla fartyg som vi byggde på Uddevallavarvet for också iväg mot väster, ut mot öppna havet och i de flesta fall hade dessa ett liv som varade minst 25 år. ”Molnfågeln” hade ett mycket kortare liv.

Foto: Vambola Kallaste.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page