top of page

Mot ljusare tider

Den 21 december inföll vintersolståndet och idag 29 december borde man märka att det har blivit ljusare, ´givetvis med bara några minuter men det går åt rätt håll Detta illustrerar jag med en bild taget 28 dec. från vårt fönster ner mot Fjällvägen och stadens centrum.


Att det blir ljusare kan man ju ha all anledning att fira med en god fiskgryta som äts på tallrikar som står på tallriksunderlägg (tabletter) med bilder av Marstrands Nya Ångfartygs Aktiebolags båtar från år 1935, tabletterna är designade av UVIhf ordförande Janne Dahl och hans allvetande kollega Valter Nilsson.


Underläggerna är inplastade och är jättefina att ta fram vid högtidliga tillfällen som till exempel att vi går mot ljusare tider och förhoppningsvis får landet en ny regering inom en snar framtid.


Till fiskgryta på Jannes tecknade bordstabletter med fartygsmotiv passar vinet HAUT MARIN, nr 2089, en behaglig vätska att skölja ner maten med.

Jaha, det var en hel del om ljusare tider, havet samt Jannes teckningar och naturligtvis önskat jag alla ETT GOTT NYTT ÅR.-

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page