top of page

NOSTALGI UDDEVALLA VARVETS PERSONALTIDNINGAR

Den första personaltidningen på Uddevallavarvet jag fick var THORDÉN TIMES nr. 2 1957. I mitt tycke fanns det mycket att läsa om verksamheten på varvet samt i övriga Thordén – bolag. Efter 28 år på varvet är jag beredd att utnämna varvets personaltidning till ett av landets bästa i den kategorin.

Vad fanns då i Thordén Times att läsa, till exempel i nr. 2 / 1957.

På omslagets innersida hade Gustaf B Thordén som vanligt en helsida om allt som hed med fartyg att göra och då främst om Uddevallavarvet.


Sidan 1, en mycket vacker motljusbild från någon av Bohusläns fjordar. Därefter föjer: Stapelavlöpningar och leveranser, 2 sidor.

s/s LOUISE, En presentation i ord och bild om ett UV:s självlossande malmfartyg, 2 sidor.

Från företagsnämnden, 2 sidor. Uddevallavarvets bokslut för 1956 3 sidor. Hur skall det gå med Junoaffären, 1 sida.

Lysekils – projektet, 1 sida. Varvets möbelsnickare med fruar på lyckad utflykt, 1 sida. Flicksäters sågverk AB. Ett företag som bygger ut. 2 sidor. Djupviks varv bygger för Uddevallavarvet, 2 sidor. Josefina i Dakar. Resebrev från T/T Josefina Thordén, 1 sida. Alla Thordénanställda livförsäkras för 10.000 kronor, 1 sida. M/S Hjördis Thordén på hedersam plats i internationell livbåtsrodd i New York, 2 sidor. Göteborg – Sveriges port mot väster. Om Göteborgs hamn. 2 sidor.

Befälsställning ombord i Thordén – rederiets fartyg per den 1 juli 1957, 1 sida. Thordén Lines kunder på vårkryssning till Danmark, 1 sida. Min hobby, mest om motorer. Om Augusts Dzirners hobby, 1 sida. Från idrottsfronten. Om varvsanställdas insatser i Korpidrotten. 3 sidor. Skandiaklubbens årsfest, ½ sida Fotonytt, ¼ sida. Sångens dag i Uddevalla, ½ sida. Korsord, 1 sida. Var försiktig med elden. Uddevallavarvets skyddskommitté manar, 2 sidor. På omslagets sista sida ser man en rörläggare som trycker in en prilla snus.

Thordén Times kom ut under åren 1953 – 1958

Varvet och Vi, 1959 – 1983.

Thordén Times hade 24 till 32 sidor och kom ut med 3 till 5 nr. om året. Varvet och Vi var betydligt tunnare men som mest 24 sidor. 4-5 nr. om året. Fortfarande är det lika roligt att bläddra i dessa tidningar. Man kan även läsa tidningarna på föreningens hemsida.

18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi går över till Facebook

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

Comments


bottom of page