top of page

NOSTALGI UDDEVALLA VARVETS PERSONALTIDNINGAR

Den första personaltidningen på Uddevallavarvet jag fick var THORDÉN TIMES nr. 2 1957. I mitt tycke fanns det mycket att läsa om verksamheten på varvet samt i övriga Thordén – bolag. Efter 28 år på varvet är jag beredd att utnämna varvets personaltidning till ett av landets bästa i den kategorin.

På omslagets innersida hade Gustaf B Thordén som vanligt en helsida om allt som hed med fartyg att göra och då främst om Uddevallavarvet.


s/s LOUISE, En presentation i ord och bild om ett UV:s självlossande malmfartyg, 2 sidor.

Lysekils – projektet, 1 sida. Varvets möbelsnickare med fruar på lyckad utflykt, 1 sida. Flicksäters sågverk AB. Ett företag som bygger ut. 2 sidor. Djupviks varv bygger för Uddevallavarvet, 2 sidor. Josefina i Dakar. Resebrev från T/T Josefina Thordén, 1 sida. Alla Thordénanställda livförsäkras för 10.000 kronor, 1 sida. M/S Hjördis Thordén på hedersam plats i internationell livbåtsrodd i New York, 2 sidor. Göteborg – Sveriges port mot väster. Om Göteborgs hamn. 2 sidor.

Befälsställning ombord i Thordén – rederiets fartyg per den 1 juli 1957, 1 sida. Thordén Lines kunder på vårkryssning till Danmark, 1 sida. Min hobby, mest om motorer. Om Augusts Dzirners hobby, 1 sida. Från idrottsfronten. Om varvsanställdas insatser i Korpidrotten. 3 sidor. Skandiaklubbens årsfest, ½ sida Fotonytt, ¼ sida. Sångens dag i Uddevalla, ½ sida. Korsord, 1 sida. Var försiktig med elden. Uddevallavarvets skyddskommitté manar, 2 sidor. På omslagets sista sida ser man en rörläggare som trycker in en prilla snus.

Thordén Times kom ut under åren 1953 – 1958

Varvet och Vi, 1959 – 1983.

Thordén Times hade 24 till 32 sidor och kom ut med 3 till 5 nr. om året. Varvet och Vi var betydligt tunnare men som mest 24 sidor. 4-5 nr. om året. Fortfarande är det lika roligt att bläddra i dessa tidningar. Man kan även läsa tidningarna på föreningens hemsida.

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Vi får meddela att sedan föreningens Facebook-sida öppnats i maj månad 2020 med dess avsevärt större publika exponering har vi funnit för gott att göra samtliga inlägg där, och således inte här på blo

bottom of page